Lungime: 22.8 KM
Diferență de nivel pozitivă: 903 m
Timp limită: 5 ore
Puncte ITRA:
Declarație participare adulți: AICI
Declarație participare minori: AICI

Puncte de alimentare:
PA Vaidei: 4,5 Km
PA Fețeni: 11 Km
PA Cetate: 15 Km

Record Semimarator 
Masculin1h45'09" (2023)
Feminin2h05'20" (2023)
Slowest Semimaraton5h05'20"

Startul probei de semimaraton se va da din Poiana cu Goruni

Se va alerga pe drumul ce coboară spre localitatea Vinerea până la prima intersecție, după care traseul continuă pe drumul din partea dreapta, trecând pe lângă câteva cabane.

Drumul va continua prin pădure după care se va alerga pe o potecă ce va traversa mai multe poieni până va intra în Pădurea Vaideiului. Traseul va continua până când se va ieși pe marginea pădurii, la o troiță

Traseul va intra din nou în pădure până la Crucea Romoșelului. De aici se va coborî pe Valea Dăii până la prima intersecție, după care vom părăși drumul principal și vom începe o urcare până în cătunul Fețeni, unde se va despărți de traseul de ultramaraton și va coborî spre Cugir pe dealul Ghergheleu.

Se va continua până în Valea Dăii, după care urmează o potecă spre Dealul Cetate, după care se vor traversa Valea Viilor și dealul Dumbravă. De aici traseul va merge pe lângă grădinile orașului spre Dealul Țara Vânturilor, pe sub care se va alerga până la intrarea în pădure și ieșirea spre sosire în Poiana cu Goruni.

ro_RORO