Lungime:
69,40km
Diferență nivel pozitivă: +2730 m
Timp limită: 13 ore
PA Prislop – 6 ore
PA Tăul Lupșii – 9 ore
PA Turnul de Apă – 11 ore
Puncte ITRA : 3 puncte
Declarație participare: AICI

Puncte de alimentare:
PA Fețeni: 11 Km
PA Prislop: 26,5 Km
PA Tăul Lupșii: 33 Km
PA Răchita: 42,5 Km
PA Turnul cu Apă: 60 Km
Punct live timing: 4
PC Fețeni: 11 Km
PC Vf. Lupșa: 30 Km
PC Răchita: 42,5 Km
PC Bucuru: 50,5 Km

Record Ultra 
Masculin6h13'29" (2023)
Feminin7h51'16" (2022)
PuncteBest TimeSlow Time
Feteni54'34"1h45'
Lupsa2h43'5h46'
Rachita3h47'8h15'
Tunul de Apa3h47'11h48'

Startul probei de ultramaraton se va da din Poiana cu Goruni.
Se va alerga pe drumul care coboară spre localitatea Vinerea până la prima intersecție, după care traseul continuă pe drumul din partea dreapta, trecând pe lângă câteva cabane.

Drumul va continua prin pădure după care se va alerga pe o potecă care va traversa mai multe poieni până va intra în Pădurea Vaideiului.

Traseul va continua până când se va ieși pe marginea pădurii, la o troiță. De aici se va intra din nou în pădure până la Crucea Romoșelului, urmând coborârea pe Valea Dăii până la prima intersecție, după care se va părăsi drumul principal și va începe o urcare până în cătunul Fețeni.

Va urma alergarea pe creastă, pe drumul ce desparte județele Alba și Hunedoara, trecând pe Vf. Frăsinei, Vf. Tomnatec, Vf. Fața Bătrână, până la Cabana Prislop. Traseul va continua pe Culmea Prislopului și va urca pe Vf. Lupșa, după care va coborî în valea Râului Mic Cugir, la Tăul Lupșii.

De aici va începe urcarea pe Dealul Molivișului și se va merge pe traseul de creastă dintre Vf. Răfăianu și Vf. Răchita, până în cătunul Bocșitura. Din Bocșitura traseul continuă până în cătunul Bucuru, de unde începe coborârea spre Râul Mic Cugir, urmand sa se mearga pe Wasserline spre Biserica Româno-Catolică, de unde se va putea vedea panorama orașului dinspre sud spre nord.

De aici se va coborî și se va trece prin fața fabricii orașului Cugir, se va traversa șoseaua și se va intra în cartierul Suseni, până se va ajunge din nou pe Valea Dăii. Traseul continuă pe o potecă urcând pe Dealul Cetate, după care se vor traversa Valea Viilor și dealul Dumbravă. De aici traseul va merge pe lângă grădinile orașului spre Dealul Țara Vânturilor, pe sub care se va alerga până la intrarea în pădure și ieșirea spre sosire în Poiana cu Goruni.

ro_RORO