Lungime: 65km
Diferență de nivel pozitivă: 3000m
Timp limită: 12 ore

Startul probei de ultramaraton se va da din incinta stadionului Cugir Arena cu direcția de alergare spre strada Tineretului până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Se va alerga pe această stradă până sub dealul Cetate, unde va începe urcarea până la punctul de belvedere de “La Cruce”, după care se va alerga pe drumul de creastă până la Crucea Romoșelului.

De aici se va coborî pe Valea Dăii până la prima intersecție, după care vom părăsi drumul principal și vom începe o urcare până în cătunul Fețeni.

De aici se va alerga pe creastă, pe drumul ce desparte județele Alba și Hunedoara, trecând pe Vf. Frăsinei, Vf. Tomnetec, Vf. Fata Bătrână, până la Cabana Prislop.

Traseul va continua pe Culmea Prislopului și va urca pe Vf. Lupșa, după care va coborî în valea Râului Mic Cugir, la Tăul Lupșii.

De aici va începe urcarea pe Dealul Molivișului și se va merge pe traseul de creastă dintre Vf. Răfăianu și Vf. Răchita, până în cătunul Bocșitura. Din Bocșitura traseul continuă până în cătunul Bucuru, de unde începe coborârea spre Râul Mic Cugir.

De aici se va alerga pe Wasserline, după care se va merge spre Biserica Romano-Catolică, de unde se va putea vedea panorama orașului dinspre sud spre nord.

De aici se va coborî și se va trece prin fața fabricii orașului Cugir, după care se va alerga pe fosta cale ferata până la Podul Roșu, pe unde se va traversa Râul Mare spre Cîndeni.

De aici se va alerga pe str. Mihai Viteazul până la intersecția cu str. Dragana și Mihail Kogălniceanu. Se va continua pe str. Mihail Kogălniceanu până la puntea Cîndeniului, pe unde se va traversa din nou râul și se va alerga drept spre Cugir Arena.

ro_RORO